Belajar Memandu (part 2)
Sunday, April 21, 2013 | 1:20 AM | 2 weird people
Assalamualaikum 

Hey! how r u doing guys? :D Sorry lama gila tak hupdate belog. seminggu dua ni aku x brapa sihat. Asyik demam2 je, nak duduk depan laptop pun tak larat. sudahnya tido je 24 jam, update fesbuk je. hehe. So entry ni aku nak sambung cerita pasal belajar memandu (previous post

okay lepas kurus khursus/kursus 6 jam, iolls kena amek test komputer. test ni dia akan tanya la soalan2 yg wajar disoal untuk bakal pemandus(pemandu-pemandu, haha) tentang undang2 jalan raya yang kita patut tau. So kalau nak pass baca la buku undang2 jalan raya yg korang beli tu or download je test JPJ berkomputer pastu buat banyak2 kali, ha konfem pass (dowload). tapi tu pun kalau korang nak pass la, kalau taknak itu korang pny pasal. hahahah, test ni bukan hari yg sama dengan kursus tu.

sumber : Google

lepas dah amek test, korang kena pegi dengar ceramah teori 3 jam pulak. ha kau bnyk beno ceramah nak kena dengar. huhu kalau takde ceramahs ni korang tak kan jadi pemandu berhemah macam aku, wakakaka

lepas tu la part yang kita semua nanti2 kan tiba jua akhirnya! pegang stering kete, wohooo!


first praktikal iolss akan turun naik bukit, blajar parking and amenda tiga penjuru tah. yang turun naik bukit tu korang akan blajar brek kecemasan. nak tau korang brek tu tepat ke tak, nanti tengok tayar depan masuk line kuning. kalau korang tak faham apa yg aku cakap ni nanti korang dah pegi praktikal korang faham la ye. kuikui,

lepastu blajar parking and teknik tiga penjuru. teknik tiga penjuru tu contoh korang jumpa jalan mati, lepas tu tak kan nak undur balik sepanjang jalan kan, ha maka teknik ni akan diguna pakai dan korang akan rasa beryukur gila sebab masa praktikal korang asik maki hamun "eh pehal la kena buat benda ni, menyusahkan aku je"
kekeke

okay nanti sambung lagi ye, 26/4/2013 ni test JPJ! nebes ni, huhu

Follow me on
Instagram : AliaSaqina
Keek : AliaSaqina

p/s: kalau ada yang add sy kat facebook sorry kalau lambat approve or tak approve langsung sebab sy slalu approve kalau mutual friends ramai je. nak jaga privasi :) anyway thanks for reading! 


Labels: ,


Hi! Welcome to my blog. Do enjoy reading and support me by following my blog. Spread the love ;)

CURRENTLY : Alien(s) 
MOOD : i'm happy.


Facebook
Instagram
We Heart It
About Me

Blog is being modified. Keep calm and just keep reading :)