Share Link Blog di Facebook Tapi Tak Keluar Thumbnail
Thursday, April 4, 2013 | 1:21 AM | 4 weird people
Assalamualaikum 


Hey iolls :D entry ni khas untuk bloggers bukan blogger pun boleyy

Pernah tak korang share link blog korang or blog yang korang baca kat facebook tapi dia tak keluar thumbnail? Ala dia tak kluar gambar kat sebelah tajuk blog yang kita share tu. Ha aku pun pernah hadapi jugak masalah ni. Pening kepala aku sebab google cara nak baiki takde. Yang ada pun aku bukan faham dia suruh buat apa. hahaha


So sini aku tunjukkan simple steps to fix it.


Memula korang google keyword facebook developers. Pastu nanti dia kluar link page tu korang klik.


 nanti dia kluar page ni


!!! jangan lupa log in facebook dulu :P 




then, klik Tools ---> Debugger 




lepastu, korang akan nampak satu kotak dia suruh fill in link yang korang nak fix tu, nak bagi ada thumbnail la. macam ni




klik je ''Debug''. bila dia keluar macam2 kat bawah (kotak kuning), abaikan je. 

lepastu try share link tu. ada keluar thumbnail tak :D



yeay, dah fixed! :D hope korang buat pun jadi lah ye :)


p/s : sorry print screen tak jelas. Tak reti la nak print screen elok2. hehe. and btw tulisan dalam entry ni menjadi sangat "cantik" tah kenapa, tetiba ja =.=


till then, bye!





Labels: ,


Hi! Welcome to my blog. Do enjoy reading and support me by following my blog. Spread the love ;)

CURRENTLY : Alien(s) 
MOOD : i'm happy.


Facebook
Instagram
We Heart It
About Me

Blog is being modified. Keep calm and just keep reading :)